Üniversitemizde 150 Farklı Noktaya Dezenfektan Cihazı Takılıyor

Sağlık Bakanlığımızın uyarıları doğrultusunda üniversitemizde görev yapan tüm akademik ve idari personelimiz ile birlikte öğrencilerimize Koronavirüse karşı ne tür tedbirleri almaları konusunda ilk günden itibaren gerekli duyuruları yapan ve önlemleri alan üniversitemiz, ek önlemler almaya devam ediyor. Bu kapsamda üniversitemiz bünyesinde akademik ve idari personel ile öğrencilerin yoğun olarak kullandığı yemekhane, kütüphane, sınıflar, çalışma ofisleri, lavabo gibi 150 farklı noktaya dezenfektan cihazı takma çalışmaları sürüyor. Böylelikle dezenfekte solüsyonu içeren ve mikropları yok eden cihazlar sayesinde akademik ve idari personel ile öğrenciler Koronavirüs salgınına karşı daha etkin korunacak. Ayrıca Koronavirüs (COVİD-19) tedbirleri kapsamında Merkez Kütüphanemiz 17 Mart 2020 tarihinden itibaren 3 hafta süreyle kullanıcılarına hizmet veremeyecek. Elektronik ortamlarda verilen hizmetler ise kesintisiz olarak devam edecek. Merkez Kütüphanemizden ödünç kitap alan kullanıcılarımızın iade işlemlerinde mağduriyet yaşamaması için iade tarihleri 6 Nisan 2020 tarihine kadar uzatıldı.

Rektör Karakaya: "Koronavirüse Karşı Tedbirleri Artırıyoruz"

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirler ile ülkemizin Koronavirüs konusunda başarılı bir sınav verdiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ”Koronavirüsten Korunma ve Kontrol Önlemleri” tedbirleri kapsamında üniversitedeki bina ve tesislerin ekipler tarafından sık sık temizlenip dezenfekte edildiğini söyledi. Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerini şu şekilde sürdürdü: ”Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak öncelikle Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamaları dikkatlice takip ediyoruz. Bakanlığımızın öngördüğü doğrultuda gerekli tedbirlerimizi de hızlı bir şekilde aldık ve şu an tedbirlerimizi artırıyoruz; yemekhane, kütüphane, çalışma ofisleri, sınıflar, lavabolar gibi çok kullanılan noktalara 150 dezenfektan cihazı takma işlemleri tamamlanıyor. Üniversite olarak, ailelerimizin bizlere birer emaneti olan öğrencilerimize herhangi bir hastalığın bulaşmaması için gerekli tüm tedbirlerimizi aldık ve almaya da devam edeceğiz.”