Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerimiz COVİD-19 Moleküler Tanısı İçin Laboratuvar Hazırlıklarını Tamamladı

COVİD-19 Moleküler Tanı Testleri artık Üniversitemiz Tıp Fakültesinin desteğiyle Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanemiz Mikrobiyoloji Laboratuvarında yapılacak. 
 
Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs Salgınının kontrol altına alınabilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan Tıbbi Mikroyoloji Laboratuvarı, Sağlık Bakanlığı tarafından COVİD-19 için referans tanı laboratuvarı olarak yetkilendirildi. 

Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğretim elemanlarının yoğun gayretleri sonucunda eksiklerin tamamlandığı laboratuvarın sorumlu hekimi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Fikriye Milletli Sezgin oldu. Aynı zamanda tanı laboratuvarında Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ekin Çelik de yer alıyor. 



Tanı Laboratuvarı Sayesinde COVİD-19 Teşhisi Daha Hızlı Konulacak

Tanı laboratuvarı sayesinde COVİD-19 teşhisi için hastalardan alınan numuneler, Ankara'ya gönderilmeden Kırşehir'de çalışılacak ve tanılar çok daha hızlı konulacak. 

COVİD-19 RT-qPCR Testinin yapıldığı tanı laboratuvarında Üniversitemiz Tıp Fakültesine ait olan ve COVİD-19 salgını süresince Eğitim Araştırma Hastanemizin kullanımına tahsis edilen real time PCR cihazında moleküler yöntemlerle Coranavirüs Disease 2019 (COVİD-19) hastalığına yol açan pandemik SARS-CoV-2 (2019-nCoV) virüsünün tespiti yapılacak.