COVID-19 Salgını Danışma Komisyonu Toplantı Raporu (24.09.2020)

Karar Tarihi : 24.09.2020

Karar No       : 2020/…10…

Üniversitemiz Covid-19 Salgını Danışma Komisyonu (KOV KOM) 24.10.2020 tarihinde saat 15:30 da Online olarak Kırşehir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu Başkanlığının 17.09.2020 tarih ve 90 sayılı kararı doğrultusunda toplanarak salgınının ülkemizde yayılımını en aza indirmek, salgınla mücadeleyi etkin kılmak, salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmama ve üniversitemiz hizmetlerini aksatmamak şartıyla aşağıdaki kararları almıştır.

1. 09.2020 Tarih ve 90 sayılı Kırşehir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu Başkanlığının kararı doğrultusunda 28.09.2020 tarihinden itibaren üniversitemizden hizmet almak veya ziyaret etmek amacıyla yerleşkelerimize gelen tüm vatandaşlarımızın ana nizamiyede ve rektörlük girişinde güvenlik personelimiz tarafından Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu ‘‘Hayat Eve Sığar’’(HES)  uygulaması üzerinden HES kodu sorgulanarak uygulamanın onay verdiği kişilerin girişlerine izin verilmesine, üniversitemiz çalışanlarının ise birim amirlerince  HES kodlarının sorgulanarak  mesailerine başlatılmalarına, sorgulama neticesinde karantina ya da izolasyon altında olması gerektiği anlaşılanların ise kolluk kuvvetlerine/ İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilmesine, oy birliğiyle karar verilmiştir.